Simon Ådahl

En välsignad man  

Simon Ådahl släpper i dagarna ett nytt album ”En välsignad man”, Simons femte studio album. Det har gått fem år sedan albumet ”Big Bang” kom ut. Denna gång är skivan producerad av Pontus Frisk (som även arbetat med t.ex Joakim Lundell, Tommy Nilsson, Magnus Uggla, Dilba, Brolle J:r med flera)
”En välsignad man” har ett varierat innehåll, både musikaliskt och textmässigt. Nya singeln ”Jag vill aldrig nånsin mer va ung igen” är med glimten i ögat, lite av en motreaktion, mot den åldersfixering och det synsätt som ofta är rådande i Sverige- att det har nästan blivit fult att bli gammal. Simon lyfter upp fördelarna med just ålder och livserfarenhet.
Många låtar på skivan har ett kristet budskap men ibland inte lika uttalat som på tidigare produktioner. Simon tror inte på religionen men väl på relationen. Soundet på skivan är också nytt för att vara en Simon Ådahl skiva. Han tar ibland hjälp av en gospelkör i sina pop och rocklåtar.
 
Simon Ådahl är mest känd för sin tid i brödraduon Edin-Ådahl, som vann den svenska Melodifestivalen 1990 med låten "Som en vind" och fick representera Sverige i Eurovision Song Contest i Zagreb där de slutade på en 16:e plats.
Under de tio senaste åren har Simon Ådahl rest land och rike runt som artist och talare. Han har också gett ut två böcker: "Den oväntade resan", som skildrar hans liv, och "Två grannar berättar".

BIG BANG

Simon Ådahl släpper en ny CD med titeln BIG BANG. Det är snart två år sedan hans skiva LARM! gavs ut och den fick ett mycket bra mottagande.
Den nya skivan BIG BANG är dock inte en uppföljare av rockplattan LARM! BIG BANG innehåller ett bredare urval av texter och musikstilar.

-Jag vill nå ut så brett som möjligt, säger Simon Ådahl.
Min publik är bred, från 10 år - 80 år faktiskt!
-Jag reser nämligen på heltid i landets alla kyrkor, jag träffar människor i alla åldrar.
- en hel del platser blir det också per år, nämligen över 100, säger Simon.

-Mitt syfte med plattan är inte att ”slå igenom” som soloartist, utan snarare vill jag berätta om min relation med Gud, fortsätter Simon. En relation som är möjlig för alla!

För att nå ut med sitt budskap har Simon också en film med på sin skiva, förutom de tio nyskrivna låtarna. Filmen är gjord av journalisten och filmaren Rickard Widgren. Widgren var även inblandad i skivan LARM! där han gjorde en dokumentär om den inspelningen.

BIG BANG är en blandning av pop, rock, punk och schlager- ändå finns den röda tråden där. En relation med Gud innebär frihet. Och absolut inget tvång och religion. Simon deklarerar klart att han inte alls tror på diverse religiösa företeelser.
- Det är din kärlek Gud vill ha, menar Simon Ådahl

Discografi:

En välsignad man

:: KÖP ::

Big Bang

:: KÖP ::