SAM VESTERBERG

Född I Ett Dragigt Kapell

Nu är den hyllade vänstersångaren Sam Vesterberg aktuell med en ny skiva. En CD med enbart religiösa sånger, de flesta klassiska ur den svenska pingstkyrkans repertoar, men där finns också material som Sam Vesterberg själv skrivit.

All musik som uttrycker glädje eller gemenskap eller motstånd är värd att lyftas fram, förklarar Sam Vesterberg som själv är uppvuxen i ett pingstkyrkohem i det inre av Västerbotten.
Iden till att spela in en CD kom efter att Sam Vesterberg på inbjudan av Frikyrkan i Västerbotten genomfört en turné i sina gamla hemtrakter. Sam Vesterbergs far var en uppskattad predikant med stor utstrålning och Sams barndom var präglad av ett liv som andades religiositet och ekonomisk fattigdom. Skivan blir en återresa med många bottnar och tillbaka till en landsbygd och en tid som idag långsamt sjunker undan i vårt kollektiva medvetande

Pingströrelsen är ursprungligen en afroamerikansk rörelse och musiken möter gospel och blues i dess betydelse för de fattiga i USAs södern. En koppling som Sam återkommer till flera gånger. På samma sätt handlar dessa sånger sprungna ur den norrländska kontexten om en längtan efter tröst, rättvisa och upprättelse.

Pianisten och barndomsvännen David Brogell har haft stor betydelse för att projektets genomförande. Övriga musiker är Jimmy Olsson på bas och Rolf Hedberg på saxofon, tramporgel

Discografi:

Sånger från ett dragigt kapell
:: KÖP ::

sånger från ett dragigt kapell

Försoning
:: KÖP ::